13:57 / 04.11.2020.

Autor: HRT/Hina

U vrećici na gradilištu pronađene tri ručne bombe

Ilustracija, foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tri ručne bombe u plastičnoj vrećici pronašli su jutros u Dobrichevoj ulici u središtu Pule radnici s gradilišta.
Tri ručne bombe u plastičnoj vrećici pronašli su jutros u Dobrichevoj ulici u središtu Pule radnici s gradilišta, o čemu su izvijestili policiju, nakon čega su ih službenici protueksplozijskog odjela sigurno uklonili, priopćila je istarska policija.

➡️ Policija pozvala građane da predaju oružje bez sankcija 

Budući da su u plastičnoj vrećici pronađene tri ručne bombe M50, P3 i M75, istarska policija upozorava građane da budu oprezni te da sami, ako ih pronađu, ne uklanjaju predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, nego da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.

- Podsjećamo građane da akcija 'Manje oružja - manje tragedija', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još traje te da građani i dalje mogu bez sankcija predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole, priopćila je policija.

Policija podsjeća da se protiv građana koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dopušteno oružje neće pokretati prekršajni ni kazneni postupak. Također poziva građane da predaju oružje koje je zakonom zabranjeno - automatsko oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Oružje se nikako ne smije odlagati na otpadu, u prirodi i na sličnim mjestima. U slučaju posjedovanja ilegalnog oružja ili pronalaska oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava građani trebaju obavijestiti policiju na broj 192 kako bi oružje na siguran način uklonio policijski službenik protueksplozijske službe, poručili su iz istarske policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!