09:51 / 20.07.2020.

Autor: HRT

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pet novih pozitivnih na Covid-19

-

-

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( dvije osobe iz Vukovara, jedna iz Starih Jankovaca, jedna iz Nuštra, jedna iz Tovarnika), javljaju iz Stožera civilne zaštite te županije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jučer je bilo 47 novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Širenje zaraze povezuje se uz nekoliko velikih svadbi.

- Covid 19 u Hrvatskoj - najnovije informacije

- Capak: Velika okupljanja su najveći problem

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 238, od kojih su 52 osobe izliječene.

Trenutno su u županiji 2 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.  

U protekla 24 sata testirano je 29 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4159.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 559 osoba, a tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 10  kršenja samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno šest zdravstvenih radnika (jedan liječnik i pet medicinskih sestara/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 26 radnika (8 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i dva nezdravstvena radnika).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!