U Vukovaru bez proširenja prava srpskoj zajednici

26.10.2021.

12:23

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Ivan Penava i Srđan Kolar

Ivan Penava i Srđan Kolar

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Vukovarsko Gradsko vijeće većinom je glasova prihvatilo zaključak prema kojem dostignuti stupanj razumijevanja i dijaloga između pripadnika hrvatskog naroda i srpske nacionalne manjine, još nije na razini koja bi bila dovoljna da se srpskoj zajednici u Vukovaru prošire prava koja se prije svega odnose na ravnopravnu uporabu ćirilice na području grada. Ovo je peti put da vijećnici raspravljaju o toj temi.


- Trebamo nastaviti činiti, svatko sa svoje strane i koliko god je moguće - da ova naša zajednica Grada Vukovara napreduje. Da svojim primjerom ali i po dužnosničkoj liniji činimo što je moguće da život u Vukovaru bude što je moguće bolji, poručio je gradonačelnik Ivan Penava

Srđan Kolar, zamjenik vukovarskog gradonačelnika smatra da je zaključak kontradiktoran.

- Po meni je to kontradiktorno da Ustavni sud donese jednu takvu odluku ali da se ne ponavljam kao svih ovih godina - Grad Vukovar sigurno nije spreman i ne verujem da će biti spreman. Ne verujem da će vlast u gradu Vukovaru šta god se desilo na popisu stanovništa - promijeniti mišljenje. Nažalost, ali to je istina, poručio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!