U Vukovaru će se graditi nova zgrada Ekonomske škole

26.05.2021.

13:24

Autor: M.M./HRT/Hina

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

U Vukovaru će se graditi nova zgrada Ekonomske škole, ukupno vrijedna oko 95 milijuna kuna od kojih je oko 46 milijuna kuna osigurano iz fondova EU, najavio je gradonačelnik Ivan Penava.

Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurat će 37 milijuna kuna za gradnju, a Grad Vukovar 12 milijuna kuna.

- Uprava grada Vukovara ovaj projekt, koji je sastavni dio Intervencijskog plana grada Vukovara, priprema već godinama, kazao je predstavljajući projekt na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Penava.

Cilj je projekta modernizacija školske infrastrukture te omogućavanje kvalitetnijeg obrazovanja učenicima Ekonomske škole.

Buduća nova zgrada vukovarske Ekonomske škole imat će prizemlje i dva kata te će moći primiti 480 učenika. Pored 20 učionica i kabineta imat će i knjižnicu te niz višenamjenskih dvorana među kojima i trodjelnu sportsku dvoranu.

Gradit će se u središtu grada na oko 32.000 četvornih metara zemljišta u vlasništvu Grada Vukovara, a želja je gradskih vlasti da se i ostale srednje škole u budućnosti dislociraju sa sadašnjih lokacija na periferiji grada u gradsko središte.

Radovi bi trebali započeti idućega mjeseca i potrajati 26 mjeseci.

Penava je rekao da je gradnja nove zgrade Ekonomske škole nastavak dosadašnjih ulaganja Grada Vukovara u sustav obrazovanja u gradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!