12:44 / 25.06.2019.

Autor: HRT

U Vukovaru položeni vijenci i zapaljene svijeće

-

-

Foto: - / -

Počast ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu odala su, među ostalima, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".
Podno spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, u povodu Dana državnosti, vijence su položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva.

Počast ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu odala su, među ostalima, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", čiji će polaznici u srijedu u Vukovaru imati svečanu promociju.

Nakon polaganja vijenaca molitvu na groblju vodio je župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Ivica Jagodić, a zatim je u crkvi sv. Filipa i Jakova služena i misa za domovinu koju je predvodio vojni biskup, mons. Jure Bogdan.

Sudionici svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta nakon mise prošli su u mimohodu ulicama Vukovara do Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav podno kojega su položeni vijenci.

U palači Srijem vukovarsko-srijemski župan Božo Galić u povodu Dana državnosti upriličio je svečani prijam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!