U Vukovaru posvećen obnovljeni pravoslavni križ

21.06.2021.

16:58

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

U Vukovaru posvećen obnovljeni pravoslavni križ

U Vukovaru posvećen obnovljeni pravoslavni križ

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U sklopu projekta "Obnova sakralne baštine" u vukovarskom gradskom parku posvećen je obnovljeni pravoslavni križ koji ondje nalazi od 1892., ali je teško oštećen u Domovinskom ratu.

Križ je posvetio protojerej Saša Kuzmanović, a na posvećenju je bio gradonačelnik Ivan Penava s dogradonačelnikom iz redova srpske manjine.


U zajedničkom mandatu, poručili su, radit će za dobrobit svih građana Vukovara.


Komentirali su i inicijativu o spajanju odvojenih vrtića i škola za Srbe i Hrvate u Vukovaru.


- Ako roditelj želi da upiše model A, kao što sam sam, imam troje djece, onda u svakom slučaju imam pravo i škola mora osigurati to. Srbi su ovdje manjina i kao takvi konzumiramo određena prava koja su nam dana. Onog trena kada ta prava ne budemo mogli zakonom konzumirati, u svakom slučaju se biti onako kako bude moralo u skladu sa zakonom, rekao je Srđan Kolar, vukovarski dogradonačelnik iz redova srpske manjine, SDSS.


- Ne dolazi obzir, niti sam se ikad pripisao, a kamoli izjavio da nešto mi pada na pamet ukidati ili ići mimo zakona. Imam odgovornost prema svim građanima, najviše prema najmlađima, a mislim da ćete se svi složiti da odvojene škole nisu način, izjavio je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!