U Vukovaru su se okupili ratni kolege iz svih krajeva

14.01.2023.

13:45

Autor: Vijesti u 13/M.Š./HRT

Brigadir Zlatko Burger

Brigadir Zlatko Burger

Foto: HTV / HRT

U Vukovaru je obilježena 30. obljetnica 124. vukovarske brigade. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. 

Brigada je imala 1471 pripadnika, 12 ih je poginulo, a 71 je ranjen. Tri desetljeća poslije - u Vukovaru su se okupili ratni kolege iz svih krajeva zemlje.

- Brigada se ustrojavala krajem 1991. godine i 1992. godine bila je na ovoj crti bojišnice Nuštar-Borinci, šuma Durgutovica. Izvršavala je i zadaću obrane na rijeci Savi, Svilaj, Slavonski Šamac prema Slavonskom Brodu, rekao je ratni zapovjednik 124. brigade, brigadir Zlatko Burger.

- Nakon 30 i nešto godina ponovno se sastajemo, lijepo je da se vidimo. Koliko nas još ima živih, još smo malo ostarili i tako... Lijepo je na ovaj dan priznanja da se ponovno nađemo, rekao je Ivan Ćurić, ratni zapovjednik bojne. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!