11:57 / 26.10.2020.

Autor: HRT/Hina

U Zaboku otvoren novi dom za starije i nemoćne

Ilustracija/Pixabay

Ilustracija/Pixabay

Foto: - / -

Na otvorenju je istaknuto da se radi o luksuznom, modernom i tehnički vrhunski opremljenom objektu za 90-ak korisnika.
U Zaboku je u ponedjeljak s radom započeo novi dom za starije i nemoćne, a na otvorenju je istaknuto da se radi o luksuznom, modernom i tehnički vrhunski opremljenom objektu za 90-ak korisnika.

Na konferenciji za novinare rečeno je kako se radi o privatnoj investiciji tvrtke Eti-inženjering iz Zaboka.  Investicija u uređenje objekta je na razini 25 milijuna kuna, a u zakupu je Doma za starije i nemoćne "Leonardo".

- Uz iznimno zalaganje i stručnost vjerujemo da ćemo postaviti neke nove, više, do sada možda još neostvarene standarde u kvaliteti usluge skrbi za naše korisnike, rekao je Ravnatelj doma Goran Galić.

Dodao je da cijene smještaja ovise o kategorizaciji, odnosno stupnjevanju korisnika te broju kreveta u pojedinoj sobi, a poslovanje su započeli promotivnim, ali poslovno održivim cijenama. Najniža promotivna cijena iznosi 5.000 kuna u četverokrevetnoj sobi.

- Kao glavni adut u tržišnom natjecanju ističemo beskompromisno pružanje vrhunske usluge, u najmanju ruku prema poznatim europskim standardima, dodao je Galić.

U Domu se trenutno nalazi sedmero korisnika, a rezervirano je još 15-ak mjesta. Galić je naveo kako je u zakupu pola objekta, a očekuje da bi do siječnja mogli popuniti smještajni kapacitet od 45 kreveta te se proširiti i na kompletan objekt.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je da je ovakav objekt itekako potreban na području županije te je uvjeren da će do sredine sljedeće godine svih 96 kreveta biti u funkciji.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekao je kako se radi o neophodnoj ustanovi za građane Zaboka, ali i cijele županije, a s obzirom na kvalitetu usluge i prostora i šire.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!