U Zadarskoj bolnici medicinske sestre pile alkohol, djelatnici šokirani

07.08.2023.

19:49

Autor: Ana Marušić/Dnevnik/HRT/A.S.

Ne prestaju reakcije nakon što su u javnost dospjele fotografije medicinskih sestara iz zadarske bolnice koje tijekom radnog vremena piju alkohol. U bolnici su šokirani i kažu da će poduzeti odgovarajuće mjere.

Fotografije s bocama alkoholnog pića u nekoj od prostorija zadarske bolnice uznemirile su zadarsku, a zatim i hrvatsku javnost. Priopćenjem te objavom na jednoj društvenoj mreži podijelio ih je SDP-ov Jure Zubčić, koji traži ostavku glavne sestre i ravnatelja bolnice.

- To je svakako neprimjeren čin za koji te djelatnice moraju odgovarati, ali ponavljam, odgovornost nije samo na njima jer ovaj kaos u zadarskoj bolnici, upozoravamo, ne samo ja, i drugi, građani, pacijenti, da je kaos u zadarskoj bolnici dosegao te razmjere i sustav opstaje zahvaljujući vrijednim pojedincima, istaknuo je Zubčić.

U ravnateljstvu bolnice neugodno su iznenađeni fotografijama na društvenoj mreži.

- Mi smo poduzeli odnosno pokrenuli sve naše postupke, proceduru Povjerenstva za unutarnji nadzor, ispitat ćemo sve činjenice i kad saznamo sve okolnosti ćemo poduzeti odgovarajuće mjere, kazao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelj OB Zadar.

Neizdrživi radni uvjeti 


No istovremeno zamjenik ravnatelja upozorava i na gotovo neizdržive uvjete rada pri čemu velik doprinos nesmetanom funkcioniranju daju upravo zdravstveni djelatnici. Poruku šalje i oporbi. 

- Negdje oko 500 ljudi nama dolazi dnevno samo hitni prijem i do sad smo hvala Bogu sve rješavali bez ikakvih teških komplikacija i posljedica i onda vam dođe tako netko tko iz čisto sitnih političkih razloga, to je moje opet osobno mišljenje, da bi skupio neke sitne poene, uhodi ljude po društvenim mrežama i napravi jednu ogromnu priču, koja doista nije takva, dodao je Karuc.

A kakva je doista, znat će se sljedećih dana jer javnost za takvo što neće lako izgubiti interes.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!