U Zadarskoj županiji došlo do prekida opskrbe električnom energijom

06.02.2023.

13:05

Autor: HRT/V.G./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Dio Zadra i zadarskog područja ostao je oko 11 sati bez električne energije, jer je pri planiranom isključenju 110 kilovoltnog (kV) dalekovoda Bilice-Biograd te istodobnog ispada DV 110 kV Korlat-Zadar došlo do preopterećenja u tom dijelu prijenosne mreže, no u najkraćem su roku stvoreni preduvjeti za ponovnu isporuku struje, doznaje se u HOPS-u.

- Prilikom planiranog isključenja dalekovoda 110 kV Bilice-Biograd te istovremenog ispada DV 110 kV Korlat-Zadar u 10,50 sati došlo je do preopterećenja u tom dijelu prijenosne mreže. Zaštite od preopterećenja su ispravno reagirale te spriječile širenje poremećaja i tom prilikom je dio Zadra i zadarskog područja ostao bez napajanja, objašnjava glasnogovornica Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) Nada Kolega.

Ističe i da su u najkraćem mogućem roku stvoreni preduvjeti za ponovnu isporuku električne energije krajnjim potrošačima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!