11:22 / 05.07.2019.

Autor: HRT

U zadarsku bolnicu dovezen nožem ozlijeđeni migrant

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da su migranti ozlijeđeni u međusobnom sukobu, a u Zadar je prevezen muškarac koji je zadobio ubod nožem.
Policija je u Lici pronašla šest ilegalnih migranata, od kojih su četiri ozlijeđena, priopćila je policijska  uprava iz Gospića. Neslužbeno se doznaje da su se migranti međusobno ozlijedili u obračunu noževima.

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sanda Čubelić potvrdila je Hini da su jučer zbrinuli tri migranta koja su se potukla te međusobno izbola noževima zadobivši tako više porezotina koje su im zbrinute te su otpušteni.

Prema policijskom priopćenju, četvrti nađeni migrant teško je ozlijeđen te je prevezen i zadržan na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici. HRT doznaje da je on operiran i da je trenutačno stabilno.

Policijski službenici su pri pojačanom postupanju u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Gornji Babin Potok u četvrtak navečer uhvatili jednog muškarca, bez osobnih dokumenata, s vidljivim ozljedama na tijelu te ubrzo u mjestu Rudoplje šest muškaraca bez osobnih dokumenata, od kojih su trojica imala vidljive ozljede na tijelu. S obzirom na to da je utvrđeno da su svi muškarci nezakonito prešli državnu granicu u tijeku je utvrđivanje njihova identiteta te daljnje postupanje u skladu s nacionalnim i europskim zakonodavstvom i kriminalističkim istraživanjem, piše u priopćenju.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što su zelenu granicu s BiH između Karlovačke i Ličko-senjske županije, gdje migranti svakodnevno pokušavaju ući u EU, obišli predsjednica Republike, ministar unutarnjih poslova i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga s brojnim novinarima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!