15:41 / 13.11.2020.

Autor: B.A./T.V./Hina

U Zadru i Vinkovcima zaplijenjeno ukupno 18,8 kg marihuane

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zadarska policija prijavila je 41-godišnjaka u čijoj kući je pronađeno 8,8 kilograma marihuane. Vukovarsko-srijemska policija otkrila je na šarengradskom i iločkom području dva improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane i zaplijenila preko 10 kilograma te droge
Zadarska policija prijavila je u petak 41-godišnjaka u čijoj kući je pronađeno 8,8 kilograma marihuane te 28-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je u najmanje 24 navrata preprodavao drogu prvoosumnjičenog.

Policija je precizirala da je 41-godišnjak u posljednjih godinu dana prodavao drogu 28-godišnjaku koji ju je preprodavao na zadarskom području.

U kući 41-godišnjaka pronađeno je 8,8 kilograma marihuane i 81,5 grama hašiša namijenjenih daljnjoj preprodaji krajnjim korisnicima i niže rangiranim preprodavačima, kažu u policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 28-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok je 41-godišnjak, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Pronađeno preko 10 kilograma marihuane i improvizirani laboratoriji

Vukovarsko-srijemska policija otkrila je na šarengradskom i iločkom području dva improvizirana laboratorija za uzgoj marihuane i zaplijenila preko 10 kilograma te droge pronađene kod 25-godišnjaka iz Šarengrada i 31-godišnjaka iz Iloka.

Iz policije navode kako je u večernjim satima 11. studenog u Iloku zatečen 25-godišnjak iz Šarengrada koji je vozio automobil vukovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem droga i bez vozačke dozvole. Kod njega je tada pronađeno 24 grama marihuane.

U pretrazi njegova doma i drugih prostorija koje koristi policija je uz pomoć službenog psa pronašla skrivenu prostoriju u koju se ulazi kroz ormar, a u kojoj se nalazio improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojoj nisu pronađene biljke.

No, kod 31-godišnjaka iz Iloka pronađeno je 26 staklenki s marihuanom teških 11,8 kilograma, plastična vrećica s dijelovima biljke canabis težine 194 grama, plastična posuda sa 624 grama marihuane te vrećica sjemenki canabisa. Također, u podrumskoj prostoriji je pronađen improvizirani laboratorij za kontrolirani uzgoj marihuane te tri posude s biljkama.

Protiv 25-godišnjaka i 31-godišnjaka policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!