14:02 / 07.11.2018.

Autor: Radio Zadar/HRT

U Zadru pao pripadnik 'Zemunskoga klana'

-

-

Foto: - / -

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Josipu G. (53), zvanom Šiptar, koji uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo.
Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski obrt, koji je dobro poslovao u preprodaji kokaina. Tim se riječima novom zapljenom droge pohvalio Voditelj službe kriminalističke policije PU Zadarske Bore Mršić.

No, u ovom slučaju više od količine (232 g) kokaina, zanimljivija je osoba koja je pala u ruke policiji. Riječ je o, kako neslužbeno doznajemo, Josipu G. (53), zvanom Šiptar, koji uz srbijansko ima i hrvatsko državljanstvo, a u Srbiji je odležao 15 godina zatvora zbog ubojstva policajca. Riječ je o istaknutom pripadniku "Zemunskoga klana".

A u ruke zadarskoj policiji pao je u ponedjeljak pri rutinskoj kontroli prometa. Policija je njegov Audi A8 zadarskih oznaka zaustavila u Zadru oko 9,40 sati. Pregledom vozila pronađen je veći novčani iznos u kunama i eurima, pa su policajci posumnjali da je riječ o novcu koji je zarađen kriminalnim radnjama. Kad su sa sudskim nalogom došli u njegov apartman u Privlaci pronašli su oko 232 grama kokaina, ulične vrijednosti oko 250.000 kuna, prepakiranoga u omote od 20, 30 i 50 grama. Policajci su osim toga pronašli strojnicu izraelske proizvodnje, pištolj s metkom u cijevi, te više od stotinu komada streljiva za strojnicu. Josip G. imao je i više sofisticiranih mobitela među kojima i oni za zaštićenu komunikaciju, kakve koriste osobe iz vrha kriminalnoga svijeta.

Kako je istaknuto na konferenciji za medije zadarske Policijske uprave, uhićeni muškarac povezan je s kriminalnim skupinama u susjednim državama te s krim-miljeom na zadarskom području. Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor. Za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči propisana je kazna zatvora u trajanju od jedne do dvanaest godina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!