15:51 / 24.11.2020.

Autor: M.Š./Hina

U Zadru uručena priznanja i otvorena novouređena šetnica

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U utorak je u Zadru proslavljen Dan grada i blagdan njegova nebeskog zaštitnika sv. Krševana.
Uručenjem godišnjih priznanja zaslužnim pojedincima i otvorenjem novouređene šetnice na Bedemima zadarskih pobuna, u utorak je u Zadru proslavljen Dan grada i blagdan njegova nebeskog zaštitnika sv. Krševana. 

Zbog lošeg epidemiološkog stanja, na dodjeli priznanja nije smjelo biti više od 25 ljudi pa su na svečanosti na Sveučilištu u Zadru bili samo njihovi dobitnici i gradski čelnici, a prvi put nije bilo ni predstavnika medija.

Čestitajući dobitnicima javnih priznanja, gradonačelnik Branko Dukić zahvalio je svima koji ljubav prema svojem gradu pokazuju odgovornim i solidarnim ponašanjem, brigom za obitelj, prijatelje i susjede.

- U skladu s epidemiološkim uvjetima, nastojali smo danas izreći dostojno poštovanje i zahvalnost našim posebnim i istaknutim Zadranima i onima koje smo prihvatili kao svoje. Ovo mi je četvrti put da kao gradonačelnik stojim pred onima koji su svojim djelima Zadar učinili boljim, a sve nas Zadrane ponosnim. I svaki put je misao ista: ovaj je grad blagoslovljen svojim ljudima i njihovim djelima, rekao je gradonačelnik Dukić. 

Istaknuo je da se svi raduju zadarskim uspjesima i dostignućima koja prelaze granice lokalnoga i nacionalnog. 

- Ponosimo se Zadrom i Zadranima, a ova svečanost samo je jedan način da svima njima zahvalimo, iskažemo dužno poštovanje i divljenje, rekao je Dukić.

U povodu Dana grada otvorena je i novouređena šetnica na Bedemima zadarskih pobuna, čiji su radovi stajali 24 milijuna kuna s PDV-om, a sufinancirana je iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na otvorenju nove gradske šetnice bila je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja je pohvalila grad Zadar i Zadarsku županiju za uspješno korištenje fondova Europske unije.

- Fondovi Europske unije upravo i služe mijenjanju, unapređenju i poboljšavanju kvalitete života svim našim lokalnim zajednicama, pa tako i  Zadru. Ovo je prilika za istaknuti da se na području Zadarske županije vrlo kvalitetno radilo na pripremi i provedbi projekata. Brojke su impozantne, više od 3 milijarde kuna ugovorenih i provedenih projekata, a na području grada Zadra više od milijardu i 760 milijuna kuna je zaista kvalitetno uloženo u razvoj grada i unapređenje baštine, istaknula je ministrica Tramišak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!