10:46 / 05.09.2020.

Autor: HRT/Hina

U Zagrebačkoj županiji 16 novooboljelih od koronavirusa

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Po četvero novooboljelih je iz Velike Gorice i Vrbovca, po dvoje iz Zaprešića i Jastrebarskog...
Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze Covidom-19, izvijestio je u subotu županijski Zavod za javno zdravstvo.

Po četvero novooboljelih je iz Velike Gorice i Vrbovca, po dvoje iz Zaprešića i Jastrebarskog, te po jedan iz Dugog Sela i općina Marija Gorica, Pušća i Brckovljani.

Za sedam novih slučajeva utvrđeno je da su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s boravkom u BiH, a četiri s ljetovanjem na obali, dok je za preostala četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 42 osobe, dok je 29 osoba izliječeno.

Na području Zagrebačke županije je od početka pandemije do subote u 10 sati evidentirano 527 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 364 osobe, a 11 ih je preminulo.

Trenutno su aktivna 152 slučaja.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci.

Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija, napominjući da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito, zdravlje obitelji i sugrađana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!