13:09 / 03.01.2021.

Autor: T.D./Hina

U Zagrebu 116 novooboljelih

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je u 24 sata potvrđeno 116 novozaraženih koronavirusom, a obavljeno je 847 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.
U Zagrebu je u 24 sata potvrđeno 116 novozaraženih koronavirusom, a obavljeno je 847 testiranja, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. ➡️Epidemija COVID-a: nove informacije

Broj aktivnih slučajeva u Zagrebu je 825. Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 39.685, što je 179 osoba više nego jučer. U Nastavnom zavodu obavili su 847 testiranja, od čega je 85 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 138 osoba, a mjeru samoizolacije izrekli su za 258 osoba.

- Od 138 obrađenih pozitivnih osoba: 41 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 56 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba. Sedam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 21 osobu obrada je još u tijeku. Obrada za pet osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Ukrajine. Kod tri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a kod tri u zdravstvenim ustanovama, navodi se u objavi NZJZ-a.

Izvijestili su kako je u domovima za starije i nemoćne na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeno pozitivno četiri korisnika i jedna djelatnica. Tijekom 24 sata nije bilo izrečenih mjera samoizolacije za učenike osnovnih škola, a u Karanteni Grada Zagreba nema korisnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!