10:54 / 23.06.2020.

Autor: M.M./Hina

U Zagrebu 12 novozaraženih koronavirusom

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".
U Zagrebu je 12 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu     
- Capak u Otvorenom: Naše brojke su još uvijek dobre    

- U protekla 24 sata je 12 novozaraženih koronavirusom. Njih devet je dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar"', a tri u Klinici za zarazne bolesti, istaknuo je Šostar.

Tako sada Zagreb ukupno ima 49 aktivnih slučajeva zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekla dva tjedna određena za ukupno 451 osobu, od toga jučer za njih 82 osobe.

'Polovljeni' svi kontakti novozaraženih

Šostar je naglasio i kako su "polovljeni" svi kontakti novozaraženih, pa zato i ima toliko mnogo osoba u samoizolaciji.

Rekao je i kako je u zagrebačkom Domu sportova i dalje jedna zaražena osoba, a u osnovnoj školi koju je pohađao jedan oboljeli dječak sva su djeca negativna.

- Sve osobe s kojima je oboljeli zaposlenik Doma sportova bio u bliskom kontaktu i dalje su u usamoizolaciji, kao i sva djeca iz razreda oboljelog dječaka, naveo je.

Također, dodao je Šostar, na koronavirus testirana su sva djeca koja su bila na dječjem rođendanu gdje je bio taj oboljeli dječak i sva su djeca negativna, osim oca jednog djeteta koji se pokazao pozitivnim na virus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!