11:55 / 18.07.2020.

Autor: V.K./Hina

U Zagrebu 20, a u Zagrebačkoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Zagrebačkoj županiji tri nova slučaja.
U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavuirusom, a u Zagrebačkoj županiji tri nova slučaja, objavljeno je.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar objavio je da su u protekla 24 sata proveli 392 testiranja na SARS-CoV-2 te da je u Zagrebu zabilježeno 20 novih slučajeva, a za 69 osoba određena je mjera samoizolacije.

Od novooboljelih, njih 12 su kontakti ranije oboljelih osoba, sedam je osoba za sada nejasne epidemiološke anamneze, a jedna je oboljela osoba doputovala iz Italije.

Trenutačno su u Gradu Zagrebu 354 aktivna slučaja i 756 aktivnih samoizolacija.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do 11 sati evidentirano je 216 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, odnosno u odnosu na podatke od jučer radi se o tri osobe više, ali je i 12 osoba izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 47 slučajeva, do sada je ukupno izliječeno 160 osoba, a devet ih je preminulo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!