U Zagrebu 20 novooboljelih od COVID-19

29.06.2020.

12:00

Autor: I.Z./HRT

default error photo
Većina zaraženih koronavirus dobila je u noćnim klubovima, ali ima jedan slučaj zaraze u zatvoru u Remetincu.
Ruža Ištuk, reporterka HRT-a, kazala je da je danas u Zagrebu 20 novooboljelih. Većina zaraženih su bliski kontakti zaraženih u noćnim klubovima, ali ima jedan slučaj zaraze u zatvoru u Remetincu.

Ištuk je naglasila da iz zagrebačkog stožera apeliraju da osobe koje su bile u proteklih 14 dana u noćnim klubovima izbjegavaju susrete i bliske kontakte s osobama starije životne dobi jer bi ih mogli ugroziti.

- Postoji mogućnost da su zaraženi, a nemaju nikakve simptome, kazala je HRT-ova reporterka.

Ištuk je naglasila da su danas u gradu Zagrebu otvorene ambulante gradskih domova zdravlja ispred kojih je počelo "drive in" testiranje na koronavirus.
Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč kazao je da su tijekom vikenda bile 64 osobe zaražene koronavirusom, te samom tim je i pritisak na zdravstvene ustanove bio pojačan.

- Gotovo 2500 poziva je bilo prema hitnoj službi Grada Zagreba i domovima zdravlja. Od danas se počelo opet s COVID ambulantama koje rade od 8 - 20 sati, rekao je Jeleč.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" dr. sc. Sandra Šikić kazala je da je tijekom jučerašnjeg dana tj. u protekla 24 sata u Zavodu je testirano 268 osoba. Dvadeset je novooboljelih što ukupno čini broj od 202 aktivna slučaja u gradu Zagrebu.

Kazala je da su u protekla 24 sata 104 osobe dobile mjeru samoizolacije. Šikić je željela istaknuti da je preko vikenda odnosno u proteklih 48 sati u Zavodu za javno zdravstvo testirano 582 uzorka što je uistinu velik broj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!