11:19 / 28.09.2020.

Autor: HRT

U Zagrebu 20 novozaraženih

-

-

Foto: - / -

Samoizolacija je određena za 132 osobe.
Novih 20 slučajeva zaraze u zadnja 24 sata zabilježeno je u Zagrebu, zbog čega je mjera samoizolacije određena za 132 osobe, uključujući 16 učenika i troje nastavnika, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.

➡️ Najnovije informacije pratite na hrt.hr/koronavirus!
➡️ Podaci županijskih stožera 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u protekla 24 sata testirana su 394 uzorka, od čega je 20 novodijagnosticiranih osoba. Posljedično je mjera samoizolacije određena za 132 osobe.

Od 20 novih slučajeva, devet je osoba zasad negativne epidemiološke anamneze, devet osoba su kontakti prije pozitivnih osoba, za jednu osobu utvrđena je mogućnost zaraze prilikom izlaska u noćne klubove, a za još jednu mogućnost izlaska tijekom hospitalizacije.

U proteklom danu utvrđen je pozitivan nalaz kod učenika i pomoćnice u nastavi u osnovnoj školi te nastavnice srednje škole pa je mjera samoizolacije određena za 16 učenika i tri nastavnika osnovne škole. U Zagrebu je trenutno aktivan 331 slučaj, a 1822 osobe se nalaze u samoizolaciji, podaci su Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!