11:09 / 14.10.2020.

Autor: HRT/Hina

U Zagrebu 211 novooboljelih

-

-

Foto: - / -

Ukupno je 969 aktivnih slučajeva u Zagrebu.
U Zagrebu je u zadnja 24 sata zabilježeno 211 novozaraženih, potvrdio je za HRT ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar.➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije
➡️ Capak: Danas ćemo imati rekordan broj oboljelih
➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Zaraženo mnogo učenika, online nastava u sve više škola

- U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu provedeno je 1194 testiranja na Covid-19, imamo zabilježenih 211 novih slučajeva koronavirusa te 657 osoba kojima je izrečena mjera samoizolacije, rekla je pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim.

Istaknula je kako nema novih pozitivnih osoba ni u jednom domu za starije i nemoćne na području grada.

U karanteni Grada Zagreba trenutno je 28 osoba. Rotim je izvijestila i o novom radnom vremenu drive-in testiranja na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te će od 17. listopada od ponedjeljka do petka raditi od 8 do 14 sati, subotom od 8 do 12 sati, a nedjeljom i blagdanima od 8 do 10 sati.

Zamolila je građane da prije dolaska na drive-in testiranje isprintaju uputnicu na internetskim stranicama zavoda kako bi se smanjile gužve.

Za 657 osoba izrečena je mjera samoizolacije, a za 64 utvrđena je negativna epidemiološka anamneza, 99 osoba su kontakti, potvrđeno je iz zagrebačkog Stožera.


- Još uvijek epidemiološka struka, a njima poklanjamo vjeru, misli da se pridržavanjem mjera i jačanjem odgovornosti može spriječiti neki veći rast, neću reći i eksponencijalan. Potpuno je jasno da su veća i privatna i javna okupljanja bila generator većeg broja zaraženih. To je svima jasno, znamo gdje je problem, budimo odgovorni i nemojmo odlaziti na takva okupljanja, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

- Devet je osoba zaraženih na područjima zdravstvenih ustanova na području Grada Zagreba. Šest je pozitivnih učenika u osnovnim školama, jedna učiteljica, jedan pomoćnik u nastavi te četiri učenika u srednjim školama. Ukupno je 969 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji je 4576 osoba.

Posljednji rekordni dan u Zagrebu bio je prošlu subotu, kada je zabilježen 201 slučaj zaraze. U samoizolaciji je 150 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 82 učenika srednjih škola.

Iz PUZ-a su izvijestili da u protekla 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao ni mjere samoizolacije.

Zagrebački stožer uveo je nove mjere i strože kontrole njihove provedbe. Maske su obvezne u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti, kao i na otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje udaljenosti od najmanje dva metra. Sljedeća dva tjedna domovi za starije i nemoćne zatvoreni su za posjetitelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!