12:10 / 08.09.2020.

Autor: I.D./HINA

U Zagrebu 22 novozaražene osobe

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupno je sada u Zagrebu 595 aktivnih slučajeva. Samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 119 osoba, tako da su trenutačno u samoizolaciji ukupno 1692 osobe.
Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar izvijestio je u utorak da su u posljednja 24 sata u Gradu Zagrebu utvrđene 22 osobe zaražene koronavirusom, a samoizolacija je određena za 119 osoba.

- Naše prognoze su se obistinile. Nakon ogromnog skoka na 93 slučaja, došli smo jučer na njih 22 od 598 testiranih, rekao je Šostar na konferenciji za novinare.

Dodao je kako je 57 osoba izliječeno te je sada u Zagrebu 595 aktivnih slučajeva. Samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 119 osoba, tako da su ukupno sada u samoizolaciji 1692 osobe.

Šostar je izvijestio i da su dvije novozaražene osobe zaposlenici iste tvrtke, pet osoba je bilo na svadbi u Slavonskom Brodu, jedna u Varaždinu, a tri novooboljele su se najvjerojatnije zarazile u noćnim klubovima.

Jedna osoba zarazila se u BiH, a jedna je bila sudionik automobilskog događanja Zagreb-Novalja-Split.

Šostar je rekao i da je za tri osobe obrada u tijeku, a dvije imaju negativnu epidemiološku anamnezu, što znači da su se vjerojatno zarazile od nekoga tko je asimptomatski nositelj koronavirusa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!