11:25 / 07.09.2020.

Autor: T.V./HRT

U Zagrebu 26 novozaraženih, virus "ušao" u Kliniku za dječje bolesti

-

-

Foto: - / -

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana bilo 26 pozitivnih na COVID-19, rekao je na konferenciji za novinare Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar".
U Zagrebu je u protekla 24 sata utvrđeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je jedan djelatnik Dječje bolnice u Klaićevoj, izvijestio je u ponedjeljak Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Šostar je na konferenciji za novinare rekao da se od 26 novozaraženih osoba njih 16 zarazilo u kontaktima s ranije oboljelim osobama, a tri slučaja su "uvezena".

Jedan djelatnik Klinike za dječje bolesti pozitivan je na koronavirus, zbog njega je određena samoizolacija za 14 zdravstvenih djelatnika i troje djece, koji su pacijenti te bolnice.

Šostar je izvijestio da sada u Zagrebu ima 625 aktivnih slučajeva koronavirusa, a u samoizolaciji je 1649 osoba, pri čemu je u zadnja tri dana u samoizolaciji završilo njih 308.

Tijekom tri prethodna dana u Zavodu su na koronavirus testirane 1484 osobe, od čega u nedjelju njih 560.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!