12:18 / 20.10.2020.

Autor: HRT/Hina

U Zagrebu 293 pozitivna na koronavirus

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu su zabilježena 293 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.
U Zagrebu su zabilježena 293 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite dodavši da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb ima dovoljno lijekova za nekoliko tjedana.

➡️  COVID-19 - iz minute u minutu 
➡️  Beroš: Sami smo gospodari vlastite sudbine 
➡️  Gazić: Medicinske sestre i tehničari su na rubu snage 

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim izvijestila je da je u posljednja 24 sata na Zavodu provedeno 1402 testiranja, od toga su 293 pozitivna, pa je trenutačan broj aktivnih slučajeva zaraze 1497. Ukupno je 7840 osoba u samoizolaciji.

Među novooboljelima, 90 ih je s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92 osobe su kontakti otprije pozitivnih osoba, kod manjeg broja osoba zaraza je moguća tijekom obiteljskih okupljanja, hospitalizacije, sportskih aktivnosti, pet je uvezenih slučajeva, a kod 100 novooboljelih epidemiološka je obrada u tijeku. Zbog više potvrđenih slučajeva zaraze mjera samoizolacije određena je za 320 učenika i šest nastavnika u osnovnim i srednjim školama. 

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb lijekova ima dovoljno za nekoliko tjedana. 

- Za sada funkcioniramo potpuno normalno, imamo rezerve lijekova koje će osigurati nesmetano funkcioniranje nekoliko tjedana, kazao je, ali i napomenuo kako bi se kriza s obustavom isporuke lijekova mogla osjetiti ako se uskoro ne osigura normalna opskrba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!