11:20 / 27.07.2020.

Autor: HRT

U Zagrebu 42 novooboljelih

-

-

Foto: - / -

Od petka do nedjelje ukupno je 42 novooboljelih u gradu Zagrebu. Ukupno je 190 aktivnih slučajeva.
Od petka do nedjelje ukupno je 42 novooboljelih u gradu Zagrebu. Ukupno je 190 aktivnih slučajeva.

Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije

Tijekom ova tri dana u gradskim ordinacijama obuhvaćeno je ukupno 276 korisnika, a osam ih je upućeno u samoizolaciju.

- 71 korisnik upućen je na testiranje. U KB "Sv. Duh", uzeta su 32 brisa i svi su negativni. Gradske zdravstvene ustanove imaju dovoljno opreme i rade priloagođeno epidemiološkim uvjetima, rekla je Mirela Šentija, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

- Prema riječima zagrebačkih epidemiologa, ne možemo očekivati da će krivulja zaraženih ići prema dolje, javila je za Dnevnik Nikolina Ćosić.Tijekom vikenda u Nastavnom zavodu "Dr. Andrija Štampar" ukupno je testirano 976 osoba.

- 42 osobe su pozitivne, 32 su kontakti, sedam su nejasne anamneze, tri su uvezena slučajeva. Dva s Kosova i jedan iz Francuske, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.432 osobe su u samoizolaciji. 25 je pozitivnih bilo u petak, 15 u subotu i jučer je bilo samo svoje pozitivnih. Konstinuirano se smanjuje broj pozitivnih, dodaje Šostar.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!