10:58 / 24.11.2020.

Autor: HRT

U Zagrebu 445 novih slučajeva zaraze

Foto: arhiva, Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: arhiva, Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.775 aktivnih slučajeva.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 445. Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 978, a od toga je broja pozitivnih bilo 248 osoba.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Favoriti u utrci za cjepivo protiv Covida-19
➡️ Vrijeđanje epidemiologa i skrivanje kontakata

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1311 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 349 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 839 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1569 osoba.

Od 839 obrađenih pozitivnih osoba: 324 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 351 osoba je kontakt COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz BiH, UAE i Slovenije. 14 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 53 osobe obrada je još u tijeku. Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod osam osoba tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 11 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 52 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod šest je osoba moguća izloženost tijekom obiteljskih druženja i okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi pet korisnika i dvoje djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 29 učenika, pet nastavnika, jednog pomoćnika u nastavi i jednog nenastavnog djelatnika osnovnih škola te 27 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 680 učenika osnovnih te 445 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 18 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.775 aktivnih slučajeva.

Na 12 lokacija u gradu Zagrebu postoji mogućnost brzog testiranja. Za sada se na svakom od njih dnevno testira po sto ljudi. Za sada se zna da je za brza testiranja u Zagrebu osigurano 60.000 testova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!