09:47 / 12.09.2020.

Autor: I.D./HRT

U Zagrebu 49 novooboljelih

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Trinaest je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.
U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 780 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 49 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 186 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Trinaest je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

Tri su osobe došle iz BiH i jedna iz Francuske. Tri su novooboljele osobe iz azila (ukupno četiri), a jedna je bila sudionik automobilističkog događanja (Zagreb-Novalja/Split).

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Također, nije bilo pozitivnih nalaza učenika i nastavnika pa tako niti novih samoizolacija po razredu.

Trenutno su u Zagrebu djeca četiri razreda u samoizolaciji (tri OŠ i jedan SŠ). Zaključno, u Gradu Zagrebu imamo 544 aktivna slučaja, a 1428 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!