11:35 / 21.08.2020.

Autor: M.M./Hina

U Zagrebu 53 novooboljelih

-

-

Foto: - / -

U Zagrebu su u posljednja 24 sata registrirana 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.
U Zagrebu su u posljednja 24 sata registrirana 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, tako da sada ima 518 aktivnih slučajeva Covida-19.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

Od toga su 25 povratnici s godišnjih odmora, 14 su kontakti s prethodno oboljelim osobama, za šest je slučajeva epidemiološka obrada još uvijek u tijeku, pet je je negativnih epidemioloških anamneza, a tri su "uvoz" iz BiH.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar Sandra Šikić izvijestila je na konferenciji za novinare da je u protekla 24 sata u Zavodu testirano ukupno 596 osoba.

- U Zagrebu su 53 nova slučaja i, posljedično tome, 135 osoba je stavljeno u mjeru samoizolacije, rekla je Šikić. Ukupno je trenutno u gradu zagrebu 518 aktivnih slučajeva i 1050 samoizolacija.

Pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je kako je zabilježeno intenziviranje aktivnosti testiranja u Domovima zdravlja, upozorivši da "sustav funkcionira otežano, ali funkcionira".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!