11:14 / 02.09.2020.

Autor: B.A./HRT

U Zagrebu 59 novozaraženih: "Sustav funkcionira otežano"

-

-

Foto: - / -

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je bilo 59 novih Covid-pozitivnih osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je bilo 59 novih Covid-pozitivnih osoba, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč na današnjoj konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Koronavirus - nove informacije
• Capak: Naši modeli pokazuju da će doći do značajnog pada novooboljelih

Dodao je kako je povećana aktivnost kroz domove zdravlja.

- U našim Covid-ambulantama pomoć su tražile 384 osobe. Od toga je samoizolacija određena u četiri slučajeva, a broj upućenih na testiranje je 241. Također, na Covid-punktovima uzeto je 269 uzoraka koji su na obradi u Nastavnom zavodu. Sustav funkcionira otežano, prilagođeno epidemiološkoj situaciji, rekao je Jeleč.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić rekla je da su u zavodu proveli 396 testiranja, 164 osobe su dobile mjeru samoizolacije, a oporavilo se 64 građana više u odnosu na protekli dan.

Što se tiče novih 59 slučajeva, 29 su kontakti s prethodno oboljelima, od čega su zabilježena dva grupiranja - Psihijatrijska klinika Vrapče, gdje je zabilježeno pet slučajeva - djelatnik i četiri pacijenta, te jedan samostan u Zagrebu u kojem je zabilježeno ukupno šest slučajeva.

Za 12 slučajeva su negativne epidemiološke anamneze, za 11 slučajeva je izvor zaraze izloženost na godišnjem odmoru, pet su uvoz iz BiH, a dvije obrade su još uvijek u tijeku, navela je Šikić.

Covidom je zaraženo sedam policijskih uprava u PU zagrebačkoj, a 16 ih je u samoizolaciji na kućnoj adresi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!