13:37 / 11.11.2020.

Autor: HRT/Hina

U Zagrebu 621 novooboljeli, zaraženi pročelnici Jozić i Pavelić

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljeno je 1266 testiranja na koronavirus, od čega je 427 nalaza bilo pozitivno. Kontaktirano je 586 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 823 osobe.
U Zagrebu u posljednja 24 sata utvrđen je 621 novozaraženi koronavirusom, priopćeno je iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sklopljeni ugovori s tri proizvođača cjepiva 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Zavoda obavljeno je 1266 testiranja na koronavirus, od čega je 427 nalaza bilo pozitivno. Kontaktirano je 586 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 823 osobe.

Od 586 obrađenih pozitivnih osoba 180 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 229 osoba kontakti su prethodno zaraženih, a šest je doputovalo iz BiH, Crne Gore i Ukrajine. Također, 23 osobe štićenici/djelatnici su domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 54 osobe obrada je još u tijeku. Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnome mjestu, a kod četiri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.

U šest domova za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i u drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi za sedam korisnika i dvije zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik umro.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 12 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 15 učenika i jednog nenastavnog djelatnika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 264 učenika osnovnih i 301 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.
Trenutačno je u Zagrebu aktivan 3021 slučaj zaraze.

Pročelnici Jozić i Pavelić pozitivni na koronavirus

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u emijisi Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" da su pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić pozitivni na koronavirus. 

- Dobro se osjećaju, nitko nije na respiratoru, nemaju nekih velikih nuspojava, nemaju temperature, ali moraju biti 10 do 15 dana kod kuće i ponovno se testirati, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!