07:22 / 04.10.2020.

Autor: M.M./HRT

U Zagrebu 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Arhiva (Goran Stanzl/PIXSELL)

Arhiva (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 70 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tomu za 319 osoba izrečena je mjera samoizolacije.
U Gradu Zagrebu zabilježeno je 70 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tomu za 319 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

- Covid-19 - najnovije informacije    

Za 26 novooboljelih osoba negativna je epidemiološka anamneza, 35 osoba kontakti su već oboljelih osoba, kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru, kod jedne je moguća izloženost prilikom izlaska, kod jedne je moguće izlaganje na obiteljskoj svečanosti, a jedna je osoba doputovala iz Brazila. Kod dvije je osobe moguća izloženost u teretani, odnosno na sportskom događaju. Obrada za još tri osobe traje.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba nije bilo novooboljelih osoba. 

Pozitivan nalaz testa potvrđen je kod jednog učenika osnovne škole i dva učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 16 učenika i jednu učiteljicu osnovne te 43 učenika srednjih škola. Zbog pozitivnog nalaza jednog studenta u samoizolaciji je jedan profesor i osam studenata.

Zaključno, u Gradu Zagrebu je trenutačno 431 aktivan slučaj, a 1972 osobe su u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!