09:35 / 03.10.2020.

Autor: M.M./HRT

U Zagrebu 72 osobe pozitivne na koronavirus

Ilustracija (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 72 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome za 314 osoba izrečena je mjera samoizolacije.
U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 72 slučaja novooboljelih osoba. Posljedično tome za 314 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

- Epidemija koronavirusa - najnovije informacije   

Za dvadeset i šest osoba negativna je epidemiološka anamneza, 42 osobe su kontakti već pozitivnih osoba, kod jedne je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru, kod jedne je osobe moguća izloženost prilkom izlaska, a kod dvije osobe moguće izlaganje su obiteljske svečanosti (međusobno nepovezani slučajevi).

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola i tri učenika srednjih škola te je mjera samoizolacije određena za 57 učenika i devet nastavnika osnovnih te 63 učenika i jednog nastavnika srednjih škola.

Zbog pozitivnog nalaza testa jedne kuharice osnovne škole, mjera samoizolacije je izrečena za dva nenastavna djelatnika.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 409 aktivnih slučajeva, a 1831 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!