11:09 / 25.10.2020.

Autor: Hina

U Zagrebu 976 novozaraženih

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi kod 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik umro tijekom hospitalizacije.
U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 976 novih slučajeva zaraze, a samoizolacija je određena za 527 osoba, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar.

➡️Koronavirus - najnovije informacije

U tri doma za starije i nemoćne osobe na području Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi kod 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik umro tijekom hospitalizacije.

U Zagrebu je u posljednja 24 sata koronavirusom zaraženo sedam učenika, jedan nastavnik i kuharica u osam gradskih osnovnih škola te 30 učenika u 14 srednjih škola, izvijestio je u nedjelju u nadopunjenom izvješću Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar". Mjera samoizolacije određena je za 92 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 652 učenika srednjih škola.

U karanteni u Gradu Zagrebu nalazi se 25 osoba. Od 976 novooboljelih osoba njih 757 je s prebivalištem te 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu.

Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba, a od njih 107 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 167 osoba su kontakti osoba pozitivnih na koronavirus, kod pet je moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima. Jedna je osoba stigla iz BiH, kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, 15 osoba su štićenici/djelatnici domova za  starije, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod osam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne tijekom hospitalizacije, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska.

U protekla 24 sata NZJZ "Dr. Andrija Štampar" proveo je 1465 testiranja na koronavirus. Na obradu ukupno čekaju 1854 osobe. Trenutačno je u Gradu Zagrebu 2987 aktivnih slučajeva, a 8128 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!