12:29 / 14.07.2020.

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

U Zagrebu četiri osobe zaražene koronavirusom

-

-

Foto: - / -

Ćosić je naglasila da je jučer Zagrebački stožer objavio da je virus ušao u Dom za starije gdje su zaražene tri djelatnice.
U posljednja 24 sata četvero osoba zaraženo koronavirusom u gradu Zagrebu. To je šest puta manje nego prekjučer i tri puta manje nego jučer.

HRT-ova reporterka Nikolina Ćosić kazala je za podnevni Dnevnik kako za pad broja novozaraženih su zaslužni građani odnosno njihovo odgovorno ponašanje, ali i nove uvedene mjere kojih se građani pridržavaju.

Ćosić je istaknula da je od jučer obvezno nošenje maski u nekim zatvorenim prostorima.

- Možemo primijetiti da ih sve više građana nosi i dok šetaju na otvorenom. Četiri su zaražene osobe od 404 testiranih. To nije ništa manje testiranih nego inače, dnevni prosjek za grad Zagreb je oko 400 testiranja, poručila je HRT-ova reporterka.

Dodala je da je ravnatelj Nastavnog zavoda "Andija Štampar" dr. Šostar rekao kako ovo toplo vrijeme utječe na to da stariji građani izlaze ili rano ujutro ili u popodnevnim satima, te među tom rizičnom skupinom nema puno zaraženih.

Ćosić je naglasila da je jučer Zagrebački stožer objavio da je virus ušao u Dom za starije gdje su zaražene tri djelatnice.

- Dobra vijest je da je danas još testirano četvero štićenika i nitko od štićenika u tom domu nije zaražen, doznaje HRT-ova reporterka.

Načelnik zagrebačkog stožera Milan Bandić pohvalio je stanovnike Zagreba na odgovornom ponašanju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!