13:20 / 05.05.2020.

Autor: V.K./Hina

U Zagrebu jedna novozaražena osoba koronavirusom

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.
Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

-
Jučer smo testirali 202 pacijenta, jedan je pozitivan na koronavirus. Broj ukupno pozitivnih je 468, a 12 je više izliječenih, kazao je ravnatelj tog zavoda Zvonimir Šostar.

Dodao je da je broj ukupno pozitivnih građana na koronavirus, pokazuje da je u Zagrebu na  tisuću stanovnika zaraženo njih 5,5. 

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je gustoća prometa u Zagrebu vraćena na 70 posto od razine prije potresa, 22. ožujka.

- Tijekom dana tranzitira 22 tisuće vozila, a nekada je bio prosjek oko 33 tisuće, kazao je pozvavši građane na oprez u prometu, zbog većeg broja građevinskih radova na području centra grada.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se u protekla 24 sata bilježi jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, a nije bilo kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Bandić: Mjesec i pol dana bijemo bitku sami

Na upit o stanju dimnjaka u Zagrebu nakon potresa, ali i najavu da će Vlada sufinancirati njihovu sanaciju i nabavu bojlera, Bandić je kazao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i sa strane Vlade.

- Mi bijemo bitku ovih mjesec i pol dana sami,  očekujući zakon kao ozeblo sunce. Plediramo da se zakon što prije donese, kazao je Bandić.

Bandić je kazao i da njegova Stranka rada i solidarnosti još nije raspravljala o održavanju parlamentarnih izbora, te da o tome, za sada ne razmišlja.

- Razmišljati sada o prijevremenim izborima u situaciji kada ne znamo koliko će ovo trajati, jer tempo će diktirati postupak relaksacije mjera, nakon toga će razumni ljudi donijeti odluku, a mi ćemo sigurno biti odgovorni, izjavio je Bandić.

Na pitanje o njegovim odnosima sa HDZ-om na razini grada, Bandić je rekao da su "njegovi odnosi sa svima dobri".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!