11:43 / 19.08.2020.

Autor: M.M./Hina

U Zagrebu novih 47 slučajeva koronavirusa

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je tako broj ukupno oboljelih danas 450, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije  

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Andrija Štampar Sandra Šikić istaknula je kako su u Zavodu u 24 sata, na dan 18. kolovoza, provedena čak 684 testiranja, "što je iznad svih naših kapaciteta".

- Detektirali smo 47 novih slučajeva, od čega su 20 kontakti s prethodno oboljelim osobama. Njih 13 su povratnici s godišnjih odmora, za osam osoba je negativna epidemiološka anamneza i šest slučajeva je još u epidemiološkoj obradi, kazala je Šikić.

Ukupno u Zagrebu imamo 450 aktivnih slučajeva, 959 samoizolacija, a oporavilo se devet osoba više u odnosu na prethodni dan, dodala je.

S obzirom na pojačane gužve na Zavodu u Mirogojskoj, ponovila je apel da se i ostale ustanove koje testiraju više angažiraju, osobito da upute turiste koji se vraćaju kući da mogu testiranja obaviti i u županijskim zavodima.

Zbog zabilježenog malo većeg broja kontakata s osobama pozitivnima na COVID-19 nego samih povratnika s godišnjih odmora uputila je apel povratnicima da se odgovorno ponašaju.

- Ponovno ih pozivamo na odgovorno ponašanje nakon povratka s godišnjeg odmora, da smanje broj kontakata, odnosno da čuvaju svoje ukućane, osobito one starije i kronične bolesnike, poručila je Šikić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!