17:15 / 06.02.2018.

Autor: HRT

U Zagrebu obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka

-

-

Foto: - / -

Izrađena je posebna aplikacija za djecu i mlade s obzirom na to da su upravo djeca prepoznata kao najranjivija skupina društva.
U povodu obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka, poznatog i pod nazivom Dan privatnosti, Agencija za zaštitu osobnih podataka i MUP pokrenuli su kampanju podizanja svijesti o važnosti zaštite osobnih podataka. 

Opća uredba Europske unije, koja donosi jaču regulaciju i znatno veće kazne za narušavanje privatnosti, stupa na snagu 25. svibnja u svim državama članicama. Za Hrvatsku to znači donošenje novog Zakona o zaštiti podataka koji je upravo u izradi.

Agencija je izradila i posebnu aplikaciju za djecu i mlade s obzirom na to da su upravo djeca prepoznata kao najranjivija skupina društva, a riječ je o svojevrsnom vodiču s nizom korisnih savjeta kako se zaštiti na internetu i društvenim mrežama. Aplikacija sadrži i savjete za roditelje, učitelje, školske psihologe, pedagoge.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je tom prigodom kako se takvim akcijama pokušava educirati građane, posebno djecu te im pojasniti što su osobni podaci i u kojoj mjeri moraju biti oprezni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!