14:13 / 20.07.2020.

Autor: I.Z./Hina

U Zagrebu osam novooboljelih od koronavirusa

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pročelnik Jeleč rekao je kako je kroz domove zdravlja prošlo 476 osoba te je samoizolacija određena za njih 18, a na testiranje je upućeno 156 osoba.
U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno osam novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar istaknuo je da su u protekla tri dana testirali 989 osoba, a bilo je ukupno 38 pozitivnih na Covid-19.

- U ova tri dana imamo kontinuirani pad, tako da samo jučerašnji dan završili samo sa osam pozitivnih. Ukupno imamo 718 samoizolacija i 707 izliječenih, smanjuje se razlika između aktivnih i izliječenih slučajeva, rekao je Šostar.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je kako je kroz domove zdravlja prošlo 476 osoba te je samoizolacija određena za njih 18, a na testiranje je upućeno 156 osoba.

- Također je dosta aktivno bilo na Svetom Duhu. Tamo je bilo 29 bolesnika kojima su uzimani brisevi i 10 pacijenata koji su bili u izolaciji. Na sreću ni jedan nije pozitivan, naglasio je Jeleč.

Pojačana je aktivnost na razini primarne zdravstvene zaštite.

- Sustav funkcionira tako da moramo se i dalje nastaviti pridržavati mjera prutuepidemiološke zaštite, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!