14:47 / 04.09.2020.

Autor: Hina/HRT

U Zagrebu pregledano 1724 objekata stradalih u potresu

Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Do 15. rujna traje javni poziv temeljem kojeg će se dodjeljivati novčana pomoć vlasnicima nekretnina koji su oštećeni u potresu na području Zagreba.
U Zagrebu je dosad pregledano 1724 objekata stradalih u potresu, a stručno povjerenstvo verificiralo je njih 1480, izvijestila je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

Majić je na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera civilne zaštite rekla da su trenutno u tijeku 42 očevida na objektima, a dosad su vanjski stručnjaci u tom kontekstu odradili 5000 radnih sati.

Podsjetila je da do 15. rujna traje javni poziv temeljem kojeg će se dodjeljivati novčana pomoć fizičkim osobama i vlasnicima nekretnina, stana ili obiteljske kuće koji su oštećeni u potresu na području Zagreba u iznosu od 50.000 kuna ili subvencioniranjem kamata na kredit za obnovu nekretnina oštećenih u potresu.

Majić je rekla da su od sugrađana stradalih u potresu dobili i 90 zahtjeva za smještaj u stambenim kontejnerima te da su realizirali njih 65 i podsjetila da se još uvijek dijeli građevinski materijal, i to kod Osnovne škole Markuševec. Dosad je građevinski materijal izdana 4651 otpremnica, a iz gradskog proračuna na to je utrošeno oko 5,48 milijuna kuna.

- Dosad su zaprimili i 2159 zahtjeva za objekte stradale u poplavi - dodala je Majić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!