11:43 / 09.05.2020.

Autor: I.D./HINA

U Zagrebu preminula koronavirusom zaražena pacijentica

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Preminula 71-godišnja pacijentica bila je s područja Šibensko-kninske županije. Iz županijskog Stožera civilne zaštite u subotu su izvijestili da u zadnja 24 sata nema novozaraženih u županiji.
U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" preminula je 71-godišnja pacijentica s područja Šibensko-kninske županije. Bila je pozitivna na COVID-19 i kronični bolesnik. Ona je treći zabilježeni smrtni slučaj iz Šibensko-kninske županije.

- Sve o koronavirusu


Iz županijskog Stožera civilne zaštite u subotu su izvijestili da u zadnja 24 sata nema novozaraženih u županiji.

Pacijent za kojeg je u petak javljeno kako je pozitivan na koronavirus, osoba je s prebivalištem na području Knina. Bio je na brodu na kojem je bio u kontaktu s više zaraženih, a po povratku u Hrvatsku bio je u samoizolaciji u Splitu - ondje je i testiran, a nalaz je bio pozitivan.

U Stožeru su rekli da izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo. Do subote, od ukupno 90 oboljelih u Šibensko-kninskoj županiji - oporavilo se njih 69. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih zaraženih pacijenata. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC-u Split i sva tri su na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 102 osobe, od kojih su njih 24 kontakti s oboljelima od bolesti COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1668 uzoraka.

U protekla 24 sata na području županije zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije. Provjerom je utvrđeno da se radilo o kršenju navedene mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!