U Zagrebu tri nova slučaja, uspostavljena karentena

03.08.2020.

13:07

Autor: HRT

default error photo
Karantena je uspostavljena na Sljemenu u hotelu Tomislavov dom. Kapaciteti su 11 jednokrevetnih soba i 33 dvokrevetne sobe.
U Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana zabilježena tri nova slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 190, a 396 osoba je u samoizolaciji, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

- Epidemija koronavirusa - najnoviji podaci
- Jučer su registrirane tri pozitivne osobe na covid-19 u Gradu Zagrebu. Na razni primarne zdravstvene zaštite u skladu s epidemiološkim podacima, od petka do nedjelje u 20 sati obrađeno je 213 pacijenata, određene su četiri samoizolacije, a 31 osoba je upućena na testiranje", izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović - Jelić na konferenciji za medije.
Ukupno u dane vikenda novodijagnosticirane su 42 osobe, a ukupan broj oboljelih u Zagrebu do 2. kolovoza je 1221, preminulih je 23, a aktivnih slučajeva je 190. U bolnici "Sveti Duh" je uzeto 30 briseva, svi su negativni, a određeno je šest samoizolacija u dane vikenda. Nastavni zavod za hitnu medicinu u dane vikenda je imao 28 intervencija vezano za covid-19. Karantena u Tomislavovu domu - U okviru niza preporuka koje je HZJZ donio, 19. lipnja su donesene mjere postupanja kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu. Shodno tome Gradska uprava je 1. kolovoza uspostavila karantenu, odnosno jedinicu za izolaciju u zajednici, istaknula je Josipović - Jelić. Karantena je uspostavljena na Sljemenu u hotelu Tomislavov dom.  Kapaciteti su 11 jednokrevetnih soba i 33 dvokrevetne sobe. Uz to je određena soba za medicinsko osoblje i cijela logistika potrebna za prihvat. Za sada nema niti jedan domaći ili strani gost u karanteni, a medicinsko osoblje koje je osposobljeno za rad u karanteni svakodnevno se ZET-ovim vozilima prevozi do karantene i spremni su primiti sve one koji su pozitivni na covid, a nemaju simptome bolesti, odnosno one koji su negativni, a trebaju samoizolaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!