U Zagrebu uhvaćen serijski razbojnik koji je pripremao novu pljačku

05.12.2018.

12:18

Autor: E.L.S./Hina

default error photo
Uhvaćen je na području Novog Zagreba kod poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, nakon što je policiji prijavljeno da se u njezinoj blizini već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.
Zagrebačka policija osumnjičila je 28-godišnjaka da je u protekla dva i pol mjeseca počinio pet razbojstava u kojima je uz prijetnju plinskim pištoljem i lažnom bombom ukrao 120 tisuća kuna i zatim ih potrošio na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Uhvaćen je na području Novog Zagreba kod poslovnice banke koju je očito planirao opljačkati, nakon što je policiji prijavljeno da se u njezinoj blizini već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.

Policajci su kod sumnjivca tijekom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u prijašnjem razbojstvu u poslovnici RBA banke u City Centru One.

To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebalo poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen, rekao je na konferenciji za novinare voditelj Službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović, koji je pohvalio rad policajaca iz šeste policijske postaje u Novom Zagrebu.

Osumnjičeni muškarac već je poznat policiji zbog više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjela s elementima nasilja. Iako je u određenim krugovima poznat po borilačkim vještinama, pri uhićenju nije pružao otpor.

Na ispitivanju je priznao nedjelja, a za bombu je rekao da je lažna, odnosno da ju je je kupio u trgovini za igračke i da ju je bacio u Savu. Na meti su mu uz banku bile dvije poslovnici pošte u sklopu trgovačkog centra, po jedna ljekarna i trgovina te mjenjačnica od koje je odustao jer mu pljačka nije počela prema planu. U objekte je upadao s crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!