U Zagrebu zaplijenjeni kokain, marihuana i MDMA vrijedni 10 milijuna kuna

23.02.2022.

13:33

Autor: Nataša Ban/Dnevnik/HRT/IMS

Zaplijena droge vrijedna 10 milijuna kuna

Zaplijena droge vrijedna 10 milijuna kuna

Foto: Zeljko Lukunic / Pixsell

Vrijednost zaplijenjenih 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane i 36.000 tableta MDMA iznosi oko 10 milijuna kuna, a pritvorena trojica muškaraca od 33, 37 i 24 godine brane se šutnjom, kazao je u srijedu voditelj Službe kriminaliteta droga zagrebačke policije Goran Lauš.

Pred stolom prekrcanim zaplijenjenom drogom voditelj službe kriminaliteta droga objasnio je kako je policija do nje došla. Nadzirala je prodavače i kupce.

- Prvoosumnjičeni 24-godišnjak na parkiralištu jednog trgovačkog centra u naselju Središće predao bijelu vrećicu u kojoj se nalazilo 2 177 grama kokaina pakirano u 2 paketa, rekao je voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš.

Sva su trojica uhićena prekjučer poslije podne.

Jučer je policija pretresla iznajmljeni stan prvoosumnjičenog. Bilo je to pravo skladište za skrivanje i pakiranje droge, s više od 100 kilograma opijata spremnih za prodaju.

- Nešto više od 69 kilograma droge marihuana, oko 10 klograma kokaina, preko 15 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma droge hašiš, 36.058 tableta MDMA, rekao je Lauš.

Pa još i 136 tisuća lijekova od kojih se dobiva droga, LSD, halucinogene gljive, vage, pribor za pripremu droge - ali i pištolj i automatska puška.

- Vrijednost ove zaplijenjene droge procjenjujemo na oko 10 milijuna kuna, dok bi vrijednost iste na uličnoj prodaji bila znatno veća, rekao je Lauš.

U policiji vjeruju da 24-godišnjak nije bio vlasnik droge te nastavljaju istraživanje kako bi otkrili njezino porijeklo. Tri uhićena muškarca, od 24, 33 i 37 godina nisu otprije poznata policiji i brane se šutnjom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!