18:35 / 30.12.2020.

Autor: V.G./Hina

U Zagrebu zbog potresa 270 hitnih intervencija

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebački vatrogasci jedna su od najbrojnijih ekipa spašavatelja iz ruševina u Petrinji i Glini. Ondje ih je čak 85.
Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba imali su zbog posljedica potresa, od utorka do srijede u 15 sati, 270 hitnih intervencija uglavnom povezanih s uklanjanjem nesigurnih dijelova oštećenih objekata.

➡️ UŽIVO: Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina
➡️ Urušio se svod crkve sv. Katarine i znatno oštećena crkva sv. Marka na Gornjem gradu
➡️ Zgrada Sabora pretrpjela nova oštećenja


"Zagrebački vatrogasci ujedno su jedna od najbrojnijih ekipa spašavatelja iz ruševina u Petrinji i Glini s čak 85 vatrogasaca, 21 vozilom,  pet vodiča i osam spasilačkih pasa", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

HGSS stanica Zagreb na terenu ima 13 pripadnika te šest timova s potražnim psima, a svi su specijalizirani za spašavanje iz ruševina i imaju kontejner s opremom za traganje i spašavanje.

Mobilizaciju vatrogasaca za pružanje pomoći na potresom pogođenim područjima provode glavni vatrogasni zapovjednik RH i Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama i danas priprema pomoć za stradale, nakon što je u utorak poslano više od 15 tona pomoći. Danas su poslani dodatni kreveti, PVC folije za natkrivanje krovova, šatori, vreće za spavanje i pitka voda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!