10:41 / 14.03.2018.

Autor: HRT

U Žažini Kupa ulazi u kuće, u Letovaniću pomaže i vojska

Foto: Žažina

Foto: Žažina

Foto: - / -

Na sisačkom području vrh vodenog vala očekuje se sutra, a procjenjuje se da bi vodostaj Kupe mogao biti 30-ak cm niži od rekordnog 2014. godine.
Na sisačkom području vrh vodenog vala očekuje se sutra, a procjenjuje se da bi vodostaj Kupe mogao biti 30-ak cm niži od rekordnog 2014. godine.

 

U branjenim područjima stanje je pod nadzorom, no ona nebranjena - dijelovi naselja Brkiševina, Stari Brod i Žažina - odsječena su i ulice su ondje poplavljene.

Pogledajte video HRT-ova novinara Igora Ahmetovića: Djelatnici Crvenog križa dostavljaju stanovnicima hranu i lijekove. Na tom je području i 70 hrvatskih vojnika koji pune vreće pijeskom.

Na najgore se sprema i Letovanić. Privremeni nasip već je obranio 100 kuća. Spremne su i boks-barijere. 

Strahuju i u Jasenovcu. Sazvan je krizni stožer. Očekuje se rast vodostaja Save. Malo nedostaje do povijesnih 907 centimetara. U naselju Trebež branit će kuću po kuću.

Hrvatski vojnici spasili mještanina Letovanića od utapanja

Prilikom izviđanja terena u selu Stari Brod kod Letovanića, pripadnici bojne "Tigrovi", Hrvatske vojske spasili su od utapanja vozača traktora, koji je zbog velike količine vode na tom području izgubio nadzor nad vozilom i potonuo, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Hrvatska vojska uvijek je spremna pomoći svom narodu, a ovdje u Letovaniću radimo na izradi zečjih nasipa te punjenju vreća s pijeskom i pružanju potpore civilnom stanovništvu u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, kazao je zapovjednik 3. mehanizirane satnije bojne Tigrovi Tihomir Kastmiler, koji zapovijeda Protupoplavnim namjenski organiziranim snagama u Letovaniću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!