15:50 / 29.03.2021.

Autor: M.N./HRT

U zrakoplove CA isključivo sa zaštitnim medicinskim maskama

U zrakoplove CA isključivo s medicinskim zaštitnim maskama

U zrakoplove CA isključivo s medicinskim zaštitnim maskama

Foto: POOL / PIXELL

Od 30. ožujka na svim letovima Croatia Airlinesa dopuštena je uporaba isključivo zaštitnih medicinskih maski, objavili su iz nacionalne zrakoplovne kompanije.

Prihvatljiva pokrivala za lice su medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske (FFP2, N95 ili KN95 bez ventila), navodi se u objavi Croatia Airlinesa.


 "Viziri i marame nisu dopušteni kao zamjena za pokrivala za lice na našim letovima. Viziri sprječavaju kapljično prenošenje s prednje strane, ali je protok zraka s bočnih strana i dalje moguć stoga ne pružaju adekvatnu zaštitu", navodi se u objavi.


"Ako iz zdravstvenih razloga ne možete nositi masku za lice, morate imati liječničku potvrdu kao i negativan test na COVID-19 (ne stariji od 48h). Potvrdu i test je potrebno pokazati prilikom prijave na let, ukrcaja, te na ulasku u zrakoplov", dodaju iz Croatia Airlinesa.


Djeca do 6 godina nisu obvezna nositi maske za lice, navodi kompanija.


Iz Croatia Airlinesa mole putnike da ponesu vlastitu kemijsku olovku za popunjavanje obrazaca ili da unaprijed popune obrazac potreban za putovanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!