14:30 / 07.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Ubojica iz Sukošana ostavio oproštajno pismo

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Pretpostavlja se da je motiv ubojice Čedomira Kerana bio neriješeni imovinsko-pravni odnosi, a radi se o sporu koji je trajao godinama. Više bi moglo biti poznato nakon očevida jer je ubojica ostavio oproštajno pismo.
Novi detalji trostrukog ubojstva i samoubojstva u Sukošanu, a koje je potreslo zadarski kraj te cijelu Hrvatsku.

Muškarac (61 godina), podsjetimo, u nedjelju ujutro usmrtio je u obiteljskoj kući svoju 64-godišnju sestru, njezina 38-godišnjeg sina, svog nećaka te 81-godišnju ženu.

Tko je ubojica, koji su motivi ubojstva sestre, nećaka te sestrine svekrve? Nove pojedinosti doznala je naša zadarska ekipa.

Pretpostavlja se da je motiv ubojice Čedomira Kerana bio neriješeni imovinsko-pravni odnosi, a radi se o sporu koji je trajao godinama.

On ih je pobio, prema neslužbenim podacima i masakrirao, a potom se uputio u polje iznad Sukošana gdje je počinio samoubojstvo.

- On je počinio kombinirano samoubojstvo, pucnjem i vješanjem, a na mjestu događaja policijski službenici su pronašli i oproštajno pismo. I dalje se provodi kriminalističko istraživanje i očevid, a prema nalogu županijskog Državnog odvjetništva bit će provedene obdukcije, rekla je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Čini se da je duga i povijest sukoba u toj obitelji. Zbog pravosudnog procesa, navodno je obitelj bila bez struje posljednjih šest mjeseci, na što se ubijena sestra žalila nadležnim institucijama. No, policija među svojim podacima ima tek jedan zabilježeni incident.

U srpnju 2018. godine policija je zaprimila dojavu da je 37-godišnjak pod utjecajem alkohola uznemiravao svojega ujaka (koji je sada počinio trostruko ubojstvo i samoubojstvo op.a.) i njegova sina, nakon čega je priveden u službene prostorije PU zadarske te na Prekršajni sud.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!