Učenici OŠ Strožanac ni danas nisu došli na nastavu

01.06.2023.

16:54

Autor: Zoran Kukilo/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Osnovna škola Strožanac

Osnovna škola Strožanac

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Učenici petog razreda OŠ Strožanac čija je razrednica u ponedjeljak dobila izvanredni otkaz, ni danas nisu došli na nastavu. Djeca bi se sutra trebala vratiti u školske klupe, doznajemo od roditelja koji traže od ravnateljice škole da im detaljno obrazloži razloge za otkaz razrednici. Zahtijevaju i smjenu predstavnika roditelja u školskom odboru.

Sukob između ravnateljice i dijela roditelja te medijsko i političko uplitanje u rad škole nisu u interesu djece, jedan je od zaključaka sa sastanka Vijeća roditelja OŠ Strožanac. Ravnateljica škole Žana Prižmić opravdano je izostala s tog sastanka.

- Idući tjedan će ponovno biti sjednica vijeća roditelja na kojoj ćemo tražiti od ravnateljice da nam detaljno objasni razloge izvanrednog otkaza profesorici Zrinki Perković Dodig, rekao je Andrija Babić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ Strožanac.

Toj je nastavnici u ponedjeljak popodne sedmeročlani školski odbor izglasao izvanredni otkaz. Rezultat glasovanja je bio 4 prema 3, vijeće roditelja zahtijeva smjenu svoje predstavnice u tom školskom odboru koja je glasala za otkaz.

- Niti je došla na vijeće roditelja da zatraži naše mišljenje kako će ona glasovati na tom školskom odboru, iako prema statutu škole nije dužna slušati nas, imamo pravo pokrenuti smjenu kao i u izboru ravnateljice, a mi mislimo i u ovom slučaju ako ne glasuje onako kako smatra Vijeće roditelja, dodao je Babić.

Ne izlazi u medije 

Zrinka Perković Dodig po preporuci odvjetnika ne izlazi u medije jer će sudskim putem osporavati otkaz. Toj nagrađivanoj prosvjetnoj radnici pružaju potporu brojne kolege, te naravno strukovni sindikat. Ružno je i što se u cijeloj priči jedno 11-godišnje dijete stigmatizira kao nasilnik. 

- Nama od početka uopće nije bila namjera da mi govorimo protiv dječaka, mi smatramo da tom dječaku treba pomoć i mi otkad je dječak prebačen u naš razred idemo u stručnu službu i pitamo što se radi da se pomogne tom dječaku i da se pomogne našoj djeci, kazala je Viktorija Modrić Flis

 Prema najavama roditelja razred razrednice koja je dobila otkaz sutra se nakon dva dana bojkota vraća na nastavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!