07:00 / 09.04.2021.

Autor: I.B./Regionalni dnevnik/IMS

Učenici ponudili građanima presadnice po povoljnim cijenama

Građani oduševljeni

Građani oduševljeni

Foto: HTV / HRT

Učenici Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek ove su godine uzgojili čak 50 tisuća različitih presadnica. Došlo je vrijeme da ih ponude građanima. Svi zainteresirani mogu doći u školu i kupiti presadnice po pristupačnim cijenama.

Mnogi su se jutros požurili kako bi na vrijeme kupili presadnice.

- Kupili smo već paradajz , paprike još, sad smo uzeli krastavce, celer, čili papričicu i tako, svašta nešto, ali super je, domaće je, kažu kupci.

A svih 50 tisuća presadnica, uzgojenih u školskom plasteniku, rezultat je rada i brige učenika osječke Poljoprivredne i veterinarske škole.

Uz povrće i cvijeće, ovdje se može naći i začinsko i ljekovito bilje.

- Najviše se traži rajčica i paprika, to je definitivno, ali mogu reći da sve podjednako traže, što smo se iznenadili, jako puno se kupuje začinsko i ljekovito bilje, ističe profesor strukovnih predmeta i voditelj školskog vježbališta Marin Marić.

Uz presadnice po pristupačnoj cijeni, građani mogu dobiti i besplatan savjet.

- Najčešća pitanja su kako uzgojiti kvalitetnu biljku, znači kako je posaditi, kako je položiti u zemlju, što nakon sadnje, kao ju je tretirati, gnojiti, objašnjava profesor Marić.

Zarađenim novcem proširit će školski plastenik i proizvodnju. Presadnice se prodaju do isteka zaliha, radnim danom od 9 do 12 sati u dvorištu škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!