19:35 / 19.06.2020.

Autor: Dominique Bratović-Vela/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Učenici uglas poručuju - ne ponovilo se!

-

-

Foto: - / -

Nakon tjedana nastave na daljinu, posljednji dan svi su proveli u školama. Za osmaše poseban dan.
Sve, samo ne obična nastavna godina, završila je za osnovnoškolce i srednjoškolce u Zagrebu. Štrajk nastavnika, nadoknade, skraćeni praznici, epidemija, zatvaranje škola, nastava na daljinu, a zatim i razoran potres. Učenici uglas poručuju - ne ponovilo se.

Na jedan dan, na jumbo-plakatu s porukom iznenađenja, svi su mogli vidjeti koliko će učenicima drugog razreda iz Španskog nedostajati učitelj Nino iz produženog boravka.

- Naš boravak je često bio kao pravo kino jer je s nama bio naš učitelj Nino, smatra Petra, učenica 2. razreda, OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

- Ja sam zahvalan što imam tako dobre i drage roditelje koji su prepoznali moj rad, rekao je Ninoslav Pirš, učitelj razredne nastave u OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Nakon tjedana nastave na daljinu, posljednji dan svi provode u školama. Za osmaše poseban dan.

Po čemu će pamtiti ovu godinu?

- Po svom razredu, maturalcu, razrednici, koncertima na koje nas je vodila, odgvovara Marta, učenica 8. razreda, OŠ Grigora Viteza u Zagrebu.

- Korona, štrajk, potres preživjeli, ono što mnoge generacije nisu, mi smo doživjeli, rekao je Tomislav Vilenica, profesor i razrednik u  OŠ Grigora Viteza u Zagrebu.

Nakon tri mjeseca izbivanja iz Zagreba, srednjoškolke Mia i Mo vratile su se kući, u dom oštećen potresom. S nadom u novi početak.

- Nadam se da će sljedeća godina biit jako dobra jer bih htjela upoznati svoj razred i profesore da bude nekaj od škole, rekla je Morain, učenica 1. razreda, Klasične gimnazije u Zagrebu.

- Najviše mi u vezi škole definitivno fali razred i prijatelji i samo biti u školi, čak bih rekla da mi fale profesori, rekla je Mia, učenica 2. razreda u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu.

A učitelji i profesori apeliraju - sve smo preživjeli, ali osigurajmo stručnu pomoć i učenicima i učiteljima jer posljedice svih nepogoda već se vide.

- Neka pitanja su bila problem, obično pitanje bi neku djecu dovodilo do suza, svjedoči Gordana Bluha, učiteljica razredne nastave u OŠ Rapska u Zagrebu.

- Sretni smo da smo došli do kraja, da je sve dobro završilo, nadamo se da će iduća biti puno bolja, rekla je Jasna Šarić, učiteljica razredne nastave u OŠ Tituša Brezovačkog u Zagrebu.

Poruku vedrine vršnjacima šalje 'učenica generacije' 1. gimnazije.

- Ekipa se vraća dogodine, znanje koje smo stekli će ostat, i na nama je da ostanemo pozitivni i idemo dalje, ponosno, rekla je Sara Bralić, učenica generacije u Prvoj gimnaziji u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!